Cumhuriyetin 100. Yılına MBA Okullarından Sanat İmzası!

Cumhuriyetin 100. Yılına MBA Okullarından Sanat İmzası!

29 Ekim 2023 Pazar
Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları 24-28 Ekim tarihlerinde Türkiye’nin önde gelen ressamlarını, küratörlerini, heykeltıraşlarını ve akademisyenlerini Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayında bir araya getirerek, Cumhuriyetin özgün ve özgür değerlerini, sanatın yenilikçi ve ilham veren değerleriyle buluşturdu.

Metropol İstanbul’da düzenlenen ve MBA Okulları öğrencilerinin ressamlarla birlikte canlı resim performansları gerçekleştirdikleri Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayında üretilen eserler Cumhuriyetin 100. yılına armağan edildi.  Ayrıca 28 Ekim tarihinde gerçekleştirilen Küratör Ressam Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu “Diyalektik Yansımalar” isimli canlı sanat performansıyla sanat severler severlere ve çalıştay katılımcılarına unutulmaz anlar yaşattı.

MBA Okulları Bando ve Koro gösterisinin de yer aldığı çalıştayda, MBA Okulları CEO’su Ayfer Batı: “

MBA Okulları olarak öğrencilerimizi, eğitimcilerimizi, ebeveynleri ve Türkiye'nin önde gelen ressamlarını Cumhuriyetin 100. Yılında Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayında bir araya getirdik. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız böylesine özel bir yılda Cumhuriyetin hepimizi özgür ve özgün kılan değerlerini sanatın yenilikçi ve ilham veren değerleriyle buluşturmayı önceliklendirdik çünkü sanat eserlerinin yüzyıllara ışık tutan ifade gücü yüzyıllarca izinde olacağımız Cumhuriyetimizin önemli bir temsili.

Cumhuriyet Yüzyılı Sanat Çalıştayı süresince ressam, küratörler, akademisyen ve heykeltıraş olan 12 kıymetli sanatçı bir araya geldi, öğrencilerimizle bir araya gelerek hem canlı resim performanslarıyla Cumhuriyetimizin yüzyılına özel eserler üretti hem de öğrencilerimiz onlarla resim yaparken sanatı tutkuyla icra eden sanatçıların dünyasına dahil oldu. Bu gerçekten sanatın özgür duruşunu deneyimlemek ve üretmek için çok önemli bir fırsat oldu. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarlarından biri Kopmuş Demektir.”  ve sanatla,bilimle,felsefeyle,edebiyatla,sporla,tarihle,teknolojiyle eğitimin her alanında yenilikçi ve nitelikli çalışmalar yaparak yüzyıllık mirasımızı güvenle geleceğe taşıyacağız. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.” dedi.