MBA Okulları Öğrencileri Model United Nations (MUN) Konferansında "Daha İyi Bir Dünya" İçin Buluştu!

MBA Okulları Öğrencileri Model United Nations (MUN) Konferansında "Daha İyi Bir Dünya" İçin Buluştu!

MBA Okulları ortaokul ve lise öğrencileri, küresel sorunlara İngilizce dilinde çözüm bulmak, sunum ve ifade yeterliliklerini global temalar çerçevesinde geliştirmek amacıyla Eskişehir’de MBA MUN’23 Konferansını düzenleyerek Daha İyi Bir Dünya sloganıyla ‘Yenilenebilir Enerji Farkındalığı’ için buluştu! 

Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımını referans alan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları öğrencileri, Model United Nations-MUN Konferanslarında liderlik becerilerini geliştirdiler, yeni dünya sorunlarına çözüm operasyonları üreterek yenilenebilir enerjinin yaşamsal önemi hakkında görüşlerini paylaştılar.

İngilizce dilinde gerçekleşen MBA MUN’23 konferansına katılım sağlayan ortaokul ve lise öğrencileri 40 farklı ülkenin komitelerinde delege olarak temsil ettikleri ülkelerin “Daha İyi Bir Dünya” için güncel küresel sorunları hakkında önce araştırma yaparak sonrasında da raporlar sunarak yenilenebilir enerji kaynakları ve teknolojileri üzerine çözüm ürettiler. 

MUN konferanslarının etkili iletişim ve etkin bir dünya vatandaşı olmak için önemli bir deneyim platformu olduğunun altını çizen Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları CEO’su Ayfer BATI, “Öğrencilerimizin farklı ülkelerin bakış açısıyla gezegenimizin güncel sorunlarına dair araştırma yaparak, İngilizce dilinde hem yazılı hem sözlü küresel etki yaratmaları ‘Daha İyi Bir Dünya, Daha İyi Bir Ben’ kimliği adına çok kıymetli deneyim. MBA Okulları olarak bilimsel tutumu, dünya gündemini, kültürel etkileşimi, genel kültürü, uluslararası düşünce sistematiğini ve İngilizce dilinde iletişim özgüvenini merkez yapan platformlar oluşturmaya devam edeceğiz. 2023 yılının MUN konferanslarına katılım gösteren ve özgür ifade güçleriyle global sorumluluk alan bütün öğrencilerimize ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum’ dedi.