Oxford Uluslararası Okul Öncesi Programı MBA Okullarında Başlıyor!

Oxford Uluslararası Okul Öncesi Programı MBA Okullarında Başlıyor!

20 Aralık 2022 Salı
Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Oxford University Press ile büyük bir iş birliğine imza atarak anaokulu öğrencilerinin uluslararası standartlarla eğitime başlangıç yapması için tüm okullarında Oxford Uluslararası Okul Öncesi Programı’nı başlattı. 

MBA Okulları, Okul Öncesi eğitimine global bir perspektif kazandıran Oxford University Press ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında müfredat standartlarından öğrenme stratejilerine, profesyonel gelişim akademilerinden öğretim kaynaklarına kadar okul öncesi eğitimine güçlü bir yatırım yaptı. 

Oxford Uluslararası Okul Öncesi Programı ile öğrenciler İngilizce Dil Sanatları becerilerinin gelişimine ek olarak İngilizce Matematik, İngilizce Bilim ve İngilizce Sanat olarak üç ayrı disiplinde İngilizce dilini evrensel standartlarda öğrenecekler. 

Bütünsel ve dengeli gelişimi temel alan Oxford Uluslararası Okul Öncesi Programı ile anaokulu öğrencileri iletişim, fiziksel gelişim, sosyal-duygusal gelişim, okuryazarlık, matematik, küresel yeterlilik, küresel farkındalık ve ifade tasarımı olmak üzere yedi alanda öğrenme deneyimlerini güçlendirecekler.

Oxford University Press ile yapılan bu iş birliğinin okul öncesi eğitimi için çok önemli bir adım olduğunu belirten Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları CEO’su Ayfer Batı; “MBA Okulları olarak yenilikçi eğitim ekosisteminin çok önemli bir tamamlayıcısı olan küresel iş birliklerini fazlasıyla önemsiyoruz. Oxford University Press hem dil eğitimi hem de eğitim- öğretim kaynakları alanındaki deneyimi ile tartışmasız dünyanın en güçlü kurumlarından birisidir. Bu nedenle Oxford Uluslararası Okul Öncesi Programı eminiz ki öğrencilerimize ve öğretmenlerimize global standartlarda niteliği kanıtlanmış bir öğrenme deneyimi sunacak ve biliyorum ki MBA Okulları bu programın dünyadaki en güçlü ve en etkili uygulayıcılarından biri olacak. Bizler her zaman öğrencilerimizin kişiselleştirilmiş başarı tasarımı ve modern müfredat içeriklerimizi yapılandırmak için dünyanın önde gelen kurumlarıyla eğitimi dönüştürücü adımlar atmaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

MBA Okulları ile yapılan bu iş birliğinden duyduğu heyecana vurgu yapan Oxford University Press Genel Müdürü Erkan Akmeriç “Oxford University Press, Oxford Üniversitesinin bir departmanıdır. Dünya genelindeki yayınlarıyla Üniversitenin araştırma, burs ve eğitim alanlarında mükemmelliği yakalama hedefinin önemli destekçilerinden biridir. Bu büyük ana hedefimizin yanı sıra, OUP Türkiye olarak da, her adımımıza yol gösteren misyonumuz, dünya standartlarında akademik ve eğitsel kaynaklar ile hizmetler sunmaktır.

Oxford International Early Years Programı kapsamında MBA Okullarının, en yüksek standartta öğrenme materyalleri sağlamak için Oxford University Press Türkiye'nin kaynaklarından faydalanacak olması bize önemli bir ilham kaynağı oluyor. Bu kaynaklar, çocukların ilkokula başlamak için mümkün olan en iyi hazırlığı gerçekleştirmelerine ve var olan potansiyellerini açığa çıkarmalarına yardımcı olacaktır. MBA Okulları ile birlikte ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde uygulanacak olan bu programın devamlılığı, uluslararası standartlarda öğrenciler yetiştirmenin ve bu öğrencilerin birer dünya vatandaşı olmalarının ilk adımları olacak.” ifadelerine yer verdi.