VEX Robotics Competition Türkiye Birincisi MBA Okulları Team Majors Ekibi

VEX Robotics Competition Türkiye Birincisi MBA Okulları Team Majors Ekibi

15 Nisan 2023 Cumartesi
Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Dünya’nın en büyük robotik etkinliği unvanını taşıyan VEX Robotics Turnuvası’na katılarak Türkiye birincisi oldu.

Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Modern Müfredat vizyonu ile başarıyı dünya standartlarında tanımlayarak öğrencilerinin başarı tasarımı adına uluslararası platformlarda kendilerini ifade etmeleri ve evrensel bir bakış açısına sahip olmaları için olanak sağlamaya devam ediyor.

MBA Okulları Halkalı Atakent Kampüsü robotik takımı olan Team Majors ekibinin katıldığı turnuvada Vex Robotics World Championship yarışmasının Türkiye etabında şampiyon olarak büyük Amerika finaline katılmaya hak kazandılar. 40’tan fazla ülkeden 18.000 takımın 1350 oyunda yarıştığı, liselere yönelik dünyanın en büyük robotik turnuvasında Türkiye şampiyonu olan MBA Okulları Halkalı Atakent Kampüsü Team Majors ekibi, Dünya şampiyonasına gün sayıyor.

MBA Okulları öğrencileri turnuva sürecinde belirlenen mühendislik probleminin oyun formatında çözümüne yönelik robotik çalışmalarını gerçekleştirerek mentorleri rehberliğinde geliştirdikleri robot ile yıl boyunca düzenlenen yerel, bölgesel VEX Robotics turnuvalarına katılarak sayısız ödülün sahibi oldular.

MBA Halkalı Atakent Team Majors ekibi, turnuvalara hazırlanırken programlama, mekanik – elektronik dizayn ve sosyal alanlarda kendilerini geliştirme imkânı bulurken, yürüttükleri ileri derecede teknik ve yazılımsal çalışmalar ile mühendislik alanlarına yönelik gelişimlerini arttırdılar. Robotların tasarım ve mekanik işlevselliğinin ön planda olduğu turnuvada öğrenciler, diğer takımlarla kurdukları iş birlikleri ile problem çözümüne yönelik yönetim faaliyetlerini deneyimlediler.

Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları CEO’su Ayfer Batı, öğrencilerin kendi potansiyelini en üst düzeye çıkarmak için onların yapabilirliklerine odaklanarak bilimsel vizyon geliştirmelerine olanak sağlamaya devam edeceklerini belirtti. Batı, “Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası platformlarda büyük başarılar imza atıyorlar, onlarla gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin kişiselleştirilmiş başarı tasarımları adına Medicana Grup ve MBA Okulları olarak yeni çağın tüm eğitim argümanlarına cevap veren öğrenme deneyimlerini yapılandırmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizi ve onların yol göstericisi olan öğretmenlerimizin başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.